MAJA PERIŠIĆ

Objavljeno: 17. 10. 2017. Podijeli na

Maja je rođena Splićanka.

Od malih nogu pokazuje veliki interes za bazne sportove, gimnastiku, karate i atletiku. Kao atletičarka nastupala je u disciplinama na srednje pruge. Istakla se kao kadetkinja i juniorka te je nastupala za reprezentaciju.

Kroz godine se donekle zasitila atletike i više se posvećuje karateu te se na Kineziološkom fakultetu usmjerava borilačke sportove. Za vrijeme studiranja započela je svoj rad u Karate klubu Sokol gdje je radila kondicijske pripreme natjecatelja, a iskoristila je i svoju situaciju da testira, izrađuje program te surađuje u izradi doktorske studije na temu ‘Utjecaj specifične motorike na uspjeh u karateu kadeta’. Diplomirala je na temu ‘Utjecaj specifičnih motoričkih sposobnosti na izvedbu karate kata kod mladih karatista’ i uz diplomu položila za zvanje karate majstora crnog pojasa, 1. DAN.

Nakon fakulteta zapošljava se kao profesionalni trener mlađih uzrasnih kategorija u karateu. Uskoro preuzima vođenje karate kluba kao Sportski direktor, ali nastavlja sa svojim radom sa mlađim uzrastima karatista, budućim nadama Hrvatskog karatea.

Negdje u tom procesu upoznaje svog budućeg muža i kako to obično biva život joj se mijenja. Ljubav je dovodi u Zagreb gdje osnivaju obitelj, majka je dviju prekrasnih djevojčica, legendi.

S obzirom da nije mogla sjediti mirno kod kuće, za vrijeme porodiljinog osniva Kineziterapijski centar sa svrhom razvoja motorike kod beba i djece te ispravljanja motoričkih deficita. Prvi polaznici su bila su upravo njena djeca koja su, zahvaljujući majci, rano krenuli sportskim putem.

Živi dinamično jer osim rada s djecom vratila se i atletici kao svom prvom sportu, trenira djecu i odrasle, a najviše uživa u cestovnom trčanju gdje je u zadnjih par godina ostavila poprilično kilometara iza sebe i još im se ne nazire kraj. U trčanje je “uvukla” i svog supruga, a ne sumnjamo da će i među našim vježbačima biti onih koji će ju početi pratiti u trčanju. 

Majina supermoć je žustrina karatea koju je uvela u svoje treninge, no sa druge strane nježnost koju nam pokazuje kroz progam MAME I BEBE koji vodi i jako voli jer je njime svojim curicama pomogla da se brže i bolje razvijaju, veselimo se što će to nastaviti činiti i za naše vježbače velike i male.